Συστατικό του μήνα: Aloe vera

16/7/2018 4:05:30 μμ

Η AloeVera, επίσης γνωστή και ως αλόη, έχει χρησιμοποιηθεί στην αισθητική κοσμετολογία για αιώνες. Είναι ένα φυτό που παρέχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για το δέρμα και την υγεία μας: έχει φαρμακευτικές, στυπτικές, ενυδατικές, αντιβακτηριδιακές και αναζωογονητικές ιδιότητες, μεταξύ όλων.

Η Depileve έχει ορισμένες φόρμουλες στην σειρά των κεριών της, που περιέχουν aloe vera. Θα αναφερθούμε παρακάτω στα πλεονεκτήματα που η aloe vera παρέχει στο δέρμα και για ποιο λόγο είναι σημαντική στην αποτρίχωση.

 

 

Ενυδατώνει: η αλόη είναι ένα δυναμικό ενεργό ενυδατικό συστατικό για το δέρμα. Βοηθάει να διατηρήσει τα επίπεδα του νερού στην επιδερμίδα, ενώ στεγανοποιεί την υγρασία για μία μακράς διάρκειας επίδραση και ένα πιο ευέλικτο δέρμα.

Είναι στυπτική: σε συνδυασμό με την ενυδάτωση, βοηθάει επίσης να απομακρυνθούν οι πόροι του δέρματος. Αυτό βοηθά να καθαρίσουμε το δέρμα & να αποτρέψουμε την μελλοντική εμφάνιση της τρίχας που εμφανίζεται εκ των έσω.

Είναι αντιβακτηριδιακή: αυτό το χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με το προηγούμενο, το καθιστά μία τέλεια θεραπεία για το δέρμα που έχει τάση για ακμή. Όπως και στην αποτρίχωση, αυτό το χαρακτηριστικό βοηθάει στη μείωση των πιθανών μολύνσεων στους θύλακες των τριχών.

Αναγεννά: η aloe vera διεγείρει τη δημιουργία του κολλαγόνου και τις ίνες ελαστίνης, που υποστηρίζουν το δέρμα, αποτρέποντας τη γήρανση και τον σχηματισμό των ραγάδων. Βοηθάει επίσης το δέρμα στην διαδικασία της κυτταρικής αναγέννησης, οδηγώντας σε μία πιο λεία & ιγιής υφή. Επιπρόσθετα σε όλες τις παραπάνω ιδιότητες, έχει επίσης φαρμακευτικές ιδιότητες.

 

Λειαίνει: η aloe vera ανακουφίζει άμεσα από το κοκκίνισμα & το κάψιμο, που την κάνει τέλεια για το δέρμα που υποφέρει από έγκαυμα ή απλά για να απαλύνει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Επιπλέον, είναι ιδανικό για να καταπραϋνει το δέρμα μετά την αποτρίχωση, από τη στιγμή που έχει και δροσιστική επίδραση.

Ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει τα κεριά μας με την aloe vera? Ρώτα την αισθητικό σου για αυτά, και αφού τα χρησιμοποιήσεις, πες μας την γνώμη σου για αυτά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ